Загальне обслуговування кавомашини

Основне обслуговування вашої кавоварки має важливе значення, так як це зменшує ймовірність будь-яких збоїв. Тільки добре працююча та доглянута кавова машина може виробляти ідеальну каву.

Обслуговування – дуже важлива частина домашньої культури кави. Ви можете знайти цю тему в декількох місцях на нашому сайті і в наших повідомленнях у блозі, але ми вирішили зробити абсолютно нове повідомлення в блозі на цю тему, щоб наголосити на важливості цього. Ми розглянемо пропоноване планування різних завдань обслуговування у наступних розділах.

Щоденні завдання:

Якщо у нас є ручна машина, ми повинні промити тримач фільтра та кошик після кожної приготованої кави. Якщо ми використовували парову паличку на кавоварці для спінювання молока, ми повинні очистити піноутворювач, щоб видалити залишки молока з нього. Після пропарювання ми повинні охолодити казан, пропускаючи воду через парову паличку, доки у нас не буде безперервного потоку води.

Щотижневі завдання:

Якщо у нас є автоматична машина, ми маємо вийняти варильний агрегат із машини та вимити її під проточною водою.

Місячні завдання:

У разі ручних машин ми повинні видалити та очистити диск для душу та тримач для дисків. Ніколи не використовуйте голку для очищення отворів на зливовому диску або корзині. Для чищення використовуйте зубну щітку або дротяну щітку.

Два місяці:

Якщо ви живете в жорсткій водній зоні, ви повинні використовувати картридж для пом’якшення води, щоб запобігти вапняний шар у вашій кавомашині. Фільтр слід замінювати кожні 2 місяці. Два-три місяці. Це найважливіша частина обслуговування, тому що 90% несправностей викликано накипом. Накип поступово наростає у водній системі кавоварки, що зрештою викликає блокування. Обов’язково очищайте кавоварку за допомогою Gaggia descaler раз на 2 місяці. Не використовуйте оцет або засіб для видалення накипу, що містить мурашину кислоту. Це може пошкодити внутрішні частини кавоварки, особливо ущільнення та гумові прокладки.

Два-три роки:

Повне обслуговування дуже важливе кожні 2-3 роки. Це має бути доручено професіоналам, тому що машина розбирається під час цього процесу, і всі елементи перевіряються щодо надмірного зносу та збою. Повна машина очищається, а зношені, зламані деталі та всі прокладки замінюються. Всі компоненти, що рухаються, змащуються як частина повного обслуговування.

Правильний догляд за кавоваркою:

В інтернеті дуже популярні різні поради щодо догляду за кофемашинами – від народних засобів до професійного сервісного обслуговування. У будь-якому випадку, користувачеві важливо пам’ятати, що від акуратного поводження та своєчасного догляду залежить справність та довговічність техніки. При цьому, не має значення сфера використання – у кав’ярнях, офісах або вдома – важливо просто дотримуватися простих правил догляду.

Рожкова кавоварка:

Здебільшого, такі пристрої не оснащені вбудованою очисною системою, тому власнику доведеться подбати про це самостійно. Щоразу після використання, необхідно промивати ріжок чистою водою. Однак, обслуговування кавомашин ручного типу не зводиться до простого промивання. Користувачеві необхідно стежити, щоб використана кава в ріжку не залишалася. В іншому випадку, смак та аромат готового напою сильно постраждають. Крім того, необхідно приблизно раз на 30 днів очищати ріжок від кавових олій, які мають властивість накопичуватися. Для цього знадобиться спеціальна таблетка, яку можна придбати у спеціалізованому магазині.

Автоматична кавомашина:

Така техніка ділиться на два типи: з заварювальним блоком, що очищається, і неочищається, тому поради про те, як доглядати за кавомашиною, істотно відрізняються. Перший варіант, звичайно, дозволяє заощадити досить багато часу на догляді, тому при покупці цей аспект слід враховувати. Регулярно заварювальний блок слід діставати та мити чистою водою з використанням м’якого пензлика. Якщо ж він не обслуговується, необхідно регулярно чистити його від накипу та залишків кавових продуктів. Великим плюсом автоматичних апаратів є те, що вони самі повідомляють власника про необхідність обслуговування – як правило, через якусь кількість приготовлених порцій (близько 200-250). Більш дорогі моделі навіть перестають варити каву, допоки заварювальний блок не буде очищений. Тому важливо, щоб чищення кавомашини проводилося вчасно.

Догляд за капучинатором:

Капучинатор є системою, що відповідає за підігрів і збивання молока. За нею важливо дуже ретельно стежити, оскільки молоко має властивість швидко скисати, що неодмінно вплине на смак і аромат готового напою. Після кожного приготування кави важливо промивати капучинатор водою. Якщо молоко присохло, його слід прибрати за допомогою м’яких очисних засобів.

 
 
 
 
Наша адреса